Muuttajan muistilista

Muuton jälkeen

Kun vanha asunto on tyhjä, on mieli jo uudessa asunnossa. Vanha asunto on kuitenkin kohteliasta siivota ennen luovutusta seuraaville. Avaimiakin on saattanut vuosien varrella kertyä useita ja ne on hyvä luovuttaa kaikki. Muista myös ne avaimet, jotka olet ehkä antanut sukulaisille tai kavereille vara-avaimiksi.

Muuton jälkeen on myös hyvä selvittää uuden yhtiön käytännöt. Mitä järjestyssäännöissä lukee? Kuka on isännöitsijä? Entä huoltoyhtiö? Keneltä voi mennä kysymään, jos jokin asia on epäselvä.

Tutustuminen kannattaa aloittaa naapureista. Kun on käynyt moikkaamassa kasvokkain, on naapurillakin pieni kynnys alkaa valittamaan pienistä asioista. Jos jo heti alkuun pahoittelee mahdollista remontista koituvaa ääntä, voi toinen sanoa jo siinä vaiheessa esimerkiksi tietyistä ajoista, jolloin toivoo hiljaisuutta esim. lapsen päiväunien takia.

Sama pätee tupareihin: jos naapureille käy kertomassa juhlista kasvokkain, nousee yleensä valituskynnyskin samalla. Taloyhtiön säännöt hiljaisuudesta ym. kannattaa ottaa huomioon. Kerrostalossa kannattaa myös laittaa yleinen infolappu porraskäytävään. Sillä tavalla häirityksi tuntevat naapurit voivat ottaa yhteyttä juhlijoihin ennenkuin poliisi kutsutaan paikalle.

Taloyhtiön lisäksi tulee tietysti tutustua ympäröivään alueeseen mikäli se ei ole vielä tuttu. Missä on lähin ruokakauppa tai postilaatikko? Missä lähin pizzeria tai muu ravintola? Mitä huvituksia löytyy ympäristöstä? Alla muutamia paikkoja, joista tietoa saattaa löytyä.

Jätä kommentti »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: