Muuttajan muistilista

Ennen muuttoa

Muutatko itse vai käytätkö muuttofirmaa? Ainakin muuttolaatikoita kannattaa varata tarpeeksi. Perussääntö on, että laatikoita kannattaa varata vähintään yksi neliömetriä kohden. Muuttolaatikoita vuokraavat niin erilliset yritykset kuin  muuttofirmatkin.

Muuttoautoa tilatessa on syytä muistaa, että kuun loppu on yleisempää muuttoaikaa kuin kuun alku eli muuttoautoja varattaessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Kuun alussa tai puolessa välissä muuttoauton saa lyhyemmälläkin varoitusajalla.

Muuttoautoja on monen kokoisia. Isossa kodissa tai muutossa pitkän välimatkan päähän kannattaa harkita muuttoautona rekkaa käyttöä. Pakettiautolla joutuu ajamaan sen verran monta kertaa vanhan ja uuden kodin väliä edestakaisin, että rekan käyttö saattaa jopa tulla halvemmaksi kuin pakettiauton vuokraus.

Mikäli tulevassa kodissa on parkettilattia, kannattaa parketin hiomista ja lakkaamista miettiä jo ennen muuttoa. Parketin hiominen muuton jälkeen on yleensä erittäin hankalaa ellei mahdotonta. Käytännössä huoneiden tyhjentäminen merkitsee samaa kuin muuttaisi kyseisten huoneiden kalusteet vielä kahteen kertaan.

Muuttoilmoitus on hyvä tehdä ajoissa, mutta se pitää tehdä viimeistään viikko muuton jälkeen. Ilmoituksen tekeminen onnistuu netissä Postin sivuilla.

Laajakaistaoperaattoriin kannattaa myös olla yhteydessä hyvissä ajoin, sillä yleensä siirtoon menee viikkoja. Sama koskee myös lankapuhelinta, mikäli sellaisen vielä omistaa.

Yhteystiedot ylläolevissa asioissa auttaviin yrityksiin löytyy verkosta tietysti Googlesta, mutta valintatilanteessa arviopalvelut, kuten Osuma.fi, auttavat varmasti.

Jätä kommentti »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: